KadincaSayfa.Com

Sedef Hastalığı Hakkında Herşey

Sedef Hastalığı Hakkında Herşey

Sedef Hastalığı Hakkında Herşey

Sedef hastalığı tıbbi olarak ifade edilişi imminogenetik, yani genlerle geçiş sağlayan bir hastalık olarak ifade edilir. Sedef hastalığı genetik bir hastalık olduğu için, ailenin diğer bireylerinde de görülme olasılığı yüksektir. Ancak burada sedef hastalığının bulaşıcı olması ile karıştırıldığı görülür. Aksine sedef hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak genetiktir.

Sedef hastalığı şekilleri nerelerde ve ne şekilde belirir?

Sedef hastalıkları çoğunlukla dirseklerde ve baş kısmında görülür. Bunun yanında tırnaklarda, vücudun tamamına yayılmış olarak görülebilir. Birde tedavisi en zor olan sadece ellere yerleşmiş olan sedef hastalığı görülmektedir. Bunlar dışında yağmur taneleri gibi vücuda dağılmış sedef hastalığı görülebilir, bu tür sedef hastalığının tedavisi en kolay olanlardır.

Sedef hastalığı bulaşıcı bir hastalık mıdır?

Hayır, sedef hastalığı kesinlikle bulaşıcı değildir. Ancak genetik bir hastalık olduğu için, aynı genlerden gelen kişilerde, her üç kişiden bir kişide sedef hastalığı görülme olasılığı vardır.

Sedef hastalığının belirtileri nelerdir?

Sedef hastalığının görüntüsü oldukça dikkat çekicidir. Sedef hastalığı ilk başladığından mantar hastalıkları ile karıştırıldığı için teşhis edilemeyebilir. Egzama hastalığı sanılmaktadır. Bu sebeple sedef hastalığı başlamadan önce dikkat çekici belirtiler göstermez.

Sedef hastalığının nedenleri?

Sedef hastalığının en büyük sebebi genetik bir hastalık olmasıdır. Bunun yanında stres, üzüntü gibi psikolojik etkenler sedef hastalığını tetikleyebilir. Bunun yanında bazı yiyecek ve içecekler sedef hastalığını tetikleyebilir. Örneğin patlıcan, domates, bira, şarap sedef hastalığını tetikleyen öğelerdir.

 

Sedef hastalığı tedavisi nasıl olur?

Sedef hastalığı için içerden ve dışarıdan ilaç tedavisi uygulanabilir. Sedef hastalığının dağılma ve çokluk türüne göre dışarıdan ve içerden ilaç kullanılır. Doktorunuzun gerekli muayeneden sonra sedef hastalığının derecesine göre içerden ve dışarıdan ilaç tedavisine başlayacaktır.

 

 

Sedef hastalığında bitkisel tedavinin faydası var mıdır?

Sedef hastalığında kullanılacak olan bitkisel otların, sedef hastalığını daha da azdırma riskinin yanında bilinçsizce kullanılıp başka hastalıklara da sebep olabileceği için, doktor tavsiye olmayan hiçbir bitkisel kapsül adı altında satılan veya hiçbir otu sedef hastalığı tedavisinde kullanmamak gerekir.

Sedef hastalığının kesin tedavisi var mıdır?

Sedef hastalığının bir çok hastalık da olduğu gibi kökünden tamamen yok etmek pek imaknı olan bir konu değildir. Sedef hastalığını yok edip ve birdaha çıkmaması için sürekli cilt bakımlarını, sedef hastalığının tedavisine sürekli devam etmek lazımdır. Şu sıralarda tıp sayesinde sedef hastalarının yüzde 90 oranında tedavisi mümkün olmakla birlikte, tedavi sonrasında sedef hastalığının tekrar nüksetmemesi için vücudunuza gerekli bakımları yapmaya devam etmelisiniz.

Sedef hastalıkları için kaplıcalara gitmek doğru mudur?

Sedef hastalığına kaplıcaların faydası yoktur, ancak kaplıcalar deriyi yumuşattığı için zararı da yoktur. Ancak kaplıcaya veya çeşitli göllere giderek sedef hastalığından kurtulmak diye bir şey söz konusu değildir.

Sedef hastalığın beslemede nelere dikkat edilmeli?

Sedef hastasının domates, patlıcan gibi çekirdekli besinlerden uzak durması gerekir. Bunun yanında sigara sedef hastalığını tetikler. Kişi yenilen herhangi bir şeyden kaşıntı duyuyorsa anında bu besinden uzak durması gerekir. Zira bu kaşıntı veren besinler sedef hastalığına davetiye çıkarabilir.

Sedef hastalığında cilt bakımı nasıl olmalı?

Sedef hastası olan kişi cildini sürekli nemlendirici sürerek nemli tutmalı ve kuruması engellemelidir. Bol bol su içmeli ve böylece hem içerden hem dışarıdan vücudunu kurutmamış olurlar. Kaşıntı durumlarında mutlaka kaşımaktan uzak durmaları gerekir. Doktorun verdiği kaşıntıyı yok edici krem ya da ilaçlarını kullanarak cildindeki kaşıntıları engellemelidirler.

Sedef hastalığı kimlerde daha çok görülür?

Sedef hastalığı erkek ve kadınlarda nerdeyse aynı oranda görülmektedir. Sedef hastalığının beli bir yaş gurubu olmayıp 9 yaş ile 60 yaş arası sıklıkla görülebilmektedir.

Sedef hastalığı tedavisinde kullanılan fototerapi

Fototerapi tedavi yöntemi sedef hastalığı tedavisinde kullanılan ve son derece başarılı sonuçlar veren bir tedavi yöntemidir. Fototerapi ile sedef hastalığı kişinin sedef hastalığının derecesine göre bazen 5 seans da bazen 10 seans da olumlu sonuçlar verir. Fototerapi yöntemi ile sedef hastalığını tedavi ettirip tamamen kurtulduktan sonra 10 günde bir veya ayda bir defa tekrar fototerapi tedavisi almak, sedef hastalığının tekrar çıkmasını engeller ve böylece ömür boyu sedef hastalığından korunmuş olabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.