KadincaSayfa.Com

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır

Bu yazımızda hamilelikte beslenme,  gebelikte beslenme, hamilelikte beslenme listesi, hamilelikte dengeli beslenme … gibi konuları bulabilirsiniz

Hamilelikte beslenme sıradan beslenme alışkanlığından  çok daha fazla önemlidir. Hamilelik esnasında anne sadece kendi beslenmesinden değil çocuğun beslenmesinden de sorumludur. Bu nedenle anne hamilelik sırasında beslenme alışkanlığına oldukça dikkat etmek zorundadır.  Hamilelik süresince kiloya dikkat edilmeli ve alınan kilo 9-12 arasında olmalıdır.

 

 

Hamilelikte diyet kesinlikle denenmemelidir. Bu çocuğun gelişiminde sorun yaratabilir. Ayrıca hamilelik boyunca normal damak tadının veya beslenme alışkanlığının değiştirilmesine gerek olmadığı gibi dengeli ve normal beslenmeye de özen gösterilmelidir. Hamilelik boyunca devamlı doğal, taze ve besin değeri yüksek  gıdalar alınmalıdır. Hamilelikte, beslenme  açısından çocuğa zararlı olabilecek şeylerin doktor tarafından belirlenip anne tarafından titizlikle uygulanması gereklidir.

hamilelikte nasıl beslenmeliyiz


Hamileliğin 8. haftasından itibaren çocukta kemik ve diş gelişimi oluşmaya başlar.  bu nedenle annenin hamilelik süresince beslenirken yeterli miktarda kalsiyum alıp almadığına dikkat etmesi çok önemlidir. Annenin normalden farklı olarak hamilelikte beslenirken 2 kat daha kalsiyum alması gereklidir ki çocuğun iskelet ve dişlerinin gelişmesinde herhangi bir sorun yaşanmasın. Bu kalsiyum ihtiyacını da da kalsiyum açısından zengin olan  besinler; Süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler, beyaz ekmek, taze badem, lor peyniri ve sardalye balığı tüketerek karşılayabilir.

Ayrıca hamilelikte sporda yapılmalıdır hamilelikte spor konusunu başka bir başlık altında yayınlayacağız …

Zeytinyağ,mısırözü yağı gibi bitkisel yağlar tüketmeye çalışalım, katı yağlardan mümkün olduğunca az tüketmeye çalışalım. Katkı maddeleri olan yiyeceklerden, tuz, şeker, tatlandırıcı ve renklendirici bulunan yiyeceklerden uzak durmalıyız. Bol su içmeye çalışmalısınız, 2 bardak çay ve kahve den fazla tüketmemeye özen göstermeliyiz. Yağ oranı zengin antioksidan özellikliği olan ceviz, badem, yer fıstığı ve antep fıstığı özellikle bebeğin beyin gelişimi için olumlu etkileye yiyeceklerdir. Tabii her şeyin fazlası zarar olacağı gibi, kilo dengesi için günde bir avuç kadar tüketilmeli.

Uzak durmamız gereken yiyecekler: Koliform, toksoplazma gondi ve salmonella bakterilerinin bulunma riski fazla olan az pişmiş et, tavuk, pişmemiş deniz ürünleri bu bakteriler hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehtit ediyor. Bu bakteriler, enfeksiyonlara neden olabilecekleri gibi, düşüğe, prematüre doğuma, rahim içinde bebek ölümlerine neden olabilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.