KadincaSayfa.Com

Bebeklerde Besin Alerjisi

Bebeklerde Besin Alerjisi

Bebeklerde Besin Alerjisi

Bebeklerde besin alerjisi belirtileri nelerdir?

Bebeklerde gıdalara bağlı reaksiyonların aslında bir çoğu alerjik reaksiyonlar değildir. Örneğin bebeğin ağzına , dudaklarına bir gıda değdiği zaman bu süt olabilir, meyve olabilir sebze olabilir. Etrafında bir kızarıklık oluşması illa ki bir alerjik reaksiyon belirtisi değildir. Bunların bir çoğu bir çeşit kimyasal biyolojik reaksiyon şeklinde reaksiyon, tahriş reaksiyon çıkacaktır. Alerjik reaksiyonların ise yine aynı belirtiyi verebilir, gıdanın değdiği bölgesinde olabileceği gibi, ağız içerisinde şişmeler dilde şişmeler tarzında olabilir. Veya gıdanın geçtiği bütün sindirim sistemi boyunca bir alerjik hastalığa sebep olabilir bu belirtiler:
Kusma
Sindirim zorluğu
Sancı
Hatta intaktif kolit şeklinde ortaya çıkabilir, Yani uzun süre ağlamalar, sancılar gaz sancısı zannettiğimiz sancılar ortaya çıkabilir. Sadece kilo kaybı yada kilo alamama tarzında da ortaya çıkabilir. Fakat sık rastlanan türü ile ishal bebeklerde özellikle süt ve süt ürünlerine bağlı protein alerjilerinde en sık görülen belirtidir.

Besin alerjisi bebeklerde ne tür sağlık sorunlarına yol açabilir

 

Besin alerjisi bebeklerde ne tür sağlık sorunlarına yol açabilir?

Gıda alerjilerinin bebeklerde farkına varılmadığı takdirde veya tedavisi yapılmadı takdirde ciddi beslenme problemlerine yol açtığını biliyoruz. Bunlar genelde, en çok rastlanan çok sık tüketilen ve iyi bir protein kaynağı olan inek sütünün ve buna bağlı ürünlerin tüketilmesi sırasında ortaya çıkan dizanteriye bağlı olarak gelişen büyüme gelişim gerilikleridir. Bunlar farkına varılıp eğer bebeğin alerjisi olduğu gıda diyetinden uzaklaştırılırsa çocuğun sağlık durumunun hızla geriye döndüğü görülür. Diğer bir konu ise ciltte gelişen egzama dır, egzamada bir çeşit gıda alerjisi ile ortaya çıkan hastalık çeşidi olarak karşımıza çıkabilir. Gıda alerjisi ile karşımıza çıkan egzamalarında bebeğin alerjisi olduğu gıdayı almadığı zaman kısa sürede düzelecektir. Burada dikkat edilmesi gereken husus gıda emülsiyonları değil yani gıdanın oluşturduğu emülsiyon değil aynı zamanda cildin bakımıdır. Egzamalar da temel problem ciltte ki kurulığa bağlı bir intihap gelişmesidir. Ciltteki nemi sağlayan proteinlerin bu hastalıkla eksikliği ortaya koymuş ve yapılması gereken en önemli şey egzamaların gıda alerjisi ile ortaya çıkan egzamaların alevlenmelerini önlemek için cildin çok sıklıkla gün içerisinde yapay olarak nemlendiricilerle nemlendirilmelidir. Diğer bir konuda gıda alerjileri sırasında ortaya çıkabilen daha şiddetli reaksiyonlardır, bunlarda uzun vadede kronik hale gelebilir, bunlarında hem gıda alımının önlenememesi ve bunun yerine farklı çocuğun alerjisinin olmadı gıdaların yerine konması ile önlenmesi buna ilaveten eğer kronik ve şiddetli bir hal almışsa yine bu astımın solunum yolu ile kullanılan ilaçlarla kontrol altında tutlması ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.