KadincaSayfa.Com

Bebeğimizin Uyku Saatlerini Planlayalım

Bebeğimizin Uyku Saatlerini Planlayalım

Bebeğimizin Uyku Saatlerini Planlayalım
Bebeğinizin uyku saatlerini düzenlemek o kadar da zor değildir. Sadece planlama yapmak gerekiyor, doğru bir planlama ile bebeğimizin Uyku Saatlerini ayarlayabilirsiniz. hem sizin için hem de bebek için çok iyi olacaktır.Yeni doğduğunda, nerdeyse tüm gün uyuyan bebeğiniz, altı aydan sonra günde 2 defa, uyuması yeterli gelecektir. Gelişimi acısından öğleden sonra uykuları çok önemlidir, sabah uykuları kısa olabilir, onsekiz-yirmidört ay aralarında sabah uykusu uyumak istemeyebilir. Fakat öğleden sonra uykularına 4 yaşına kadar önem vermeliyiz. Bebeğimizin uyku düzenini her şeyden önemli tutmalıyız. Odasına fazla ışık geliyorsa, uyuyacağı zaman perdeleri kapatarak, loş bir hava vermeliyiz. Oda sıcaklığını normal bir seviyede tutmalıyız. Bebeğimize güzel bir uyku ortamı hazırlamalıyız. Bebeğinizi en fazla 3 gün izlemeniz yetecektir, işleyiş, ihtiyaç ve aksaklıklarla ilgili bilgi verecektir.

daha-iyi uyuması için

Aşağıda vereceğimiz ana başlıkları, harfiyen uygulamalısınız.
Öncelikle, bebeğimizin günlük programını izleyin.
Sonra, bebeğiniz için, zaman çizelgesi hazırlayın.
Uzun uykular için (gece) stratejinizi belirleyin
Gündüz kısa uykular için, stratejinizi belirleyin
Daha sonra, yavaş yavaş her şeyin yerine oturduğunu hayretle izleyin

 

uyku-planlamak

Bebeğimize planlama hazırlarken dikkat etmemiz gereken konular:
Tutarlı ve düzenli bir planlama yapmak istiyorsanız, yemek uyku ve oyun saatleri her gün aynı saatte midir? Aynı saatte olmasına dikkat etmeliyiz. Bebek aynı saatte kendi kendine uykuya geçebiliyorsa, bu ileride kendi odasında ve kendi kendine uyuma becerisini kazanması çok önemlidir. Bebeğinizin yorulunca daha çabuk uykuya gececeği gibi yanlış bir kanıya kapılıyorsanız, yanılırsınız. Çünkü yorulan bebek daha zor uykuya geçecektir. Kendi odasında uykuya geçmesinde kararlı olun. Alışkanlıkları değiştirmeye çalışırken çok zorlanacaksınız, ancak kararlı olarak başabilirsiniz. Yanlış bir kanı vardır ”enerjik uykuya ihtiyacı yok ”Tam aksi uykusuz çocuklar daha hareketlidir. Çocuklarınızın yatak odasına asla televizyon koymayınız.
Bebeğimiz uyurken büyür, hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişirler. Bebeğimiz uyurken bizde dinlenip enerji toplamalıyız. Uyandıktan sonra enerjiye ihtiyacımız olacaktır.:))

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.