KadincaSayfa.Com

Kabaran ve Elektriklenen Saçlarım Var, Ne Yapabilirim?

Kabaran ve Elektriklenen Saçlarım Var, Ne Yapabilirim?

Daha çok ince telli saçlı bayanların sorunudur, özellikle duş aldıktan sonra bir es kaza şekil vermeden kurutursanız bir türlü şekle girmeyen saçlarla gezmek zorunda kalınan saç şeklidir kabaran saç sorunu. Hepimizin saçlarımızın kabarmasını önleyen hazır ürünleri vardır, çantasında veya banyo dolabında, ama çoğuda pek işe yaramaz tecrübe ile sabittir. Bu gür ve kıvırcık saçlı bayanlarda ciddi sorun teşkil edecek durumdadır. Peki, kabaran saçları doğal ve şekle girer hale nasıl sokarız?

Yapmamanız gerekenlerle başlayalım öncelikle, asla saç kurutma makinesi ile kurutmayalım, bırakalım doğal kurusunlar saçlarınız. Duş sonrası, saç köpüğü veya jöle ile ıslakken form verelim. Böylece saçınızın görüntüsünü doğal bir hava verebilirsiniz.
Saçınıza katlı kesim uygulamalısınız, böylece kabarmasını bir nebze önlemiş olursunuz. Her gün yıkamaktan kaçınmalısınız, unutmayınız ki her gün yıkanan sacı hakimiyet kurmanız zorlaşacak. Haftada iki kez yıkamak size daha iyi sonuç verecektir.

Kabaran ve elektriklenen saçlarınız için, su ve gliserin karıştırılmış losyonu deneyebilirsiniz. Hazırladığınız bu losyonla, saçınızın kabarmasını engeller ve yumuşaklık sağlayabilirsiniz. Bu tip saç şekline sahipseniz, asla ince dişli taraklar kullanılmamalısınız. En uygun tarak perma tarağıdır, ince dişli saçlarınızın daha çok kabarmasına neden olacaktır. Aynı zamanda sık dişli taraklar saçlarınıza zarar vereceği için hangi tip saça sahip olursanız olun ince dişli tarak kullanmamanızı öneririz.
Özetlemek gerekirse, kabarık saçlı kişilerin saçları nemli iken form vermeye çalışmalıdır. Gür ve kıvırcık saça sahip kişiler bir kuaförde iç kısımdan saç kesimi yapılarak saç hafifletilebilir. Sık sık kırık bakımı yapılmalıdır, kabaran saçlar genelde kuru saçlarda olur o yüzden haftada bir kez saçlarınızı nemlendirici bakımlar uygulamalısınız.

Aşağıdaki bütün fotoğraflarımızın büyük hallerini görebilmek için fotoğrafların herhangi birinin üzerine tıklayarak bu konunun fotoğraf galerisine gidebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.