KadincaSayfa.Com

Şeker hastalığına bitkisel kesin çözüm

Şeker hastalığına bitkisel kesin çözüm

Şeker Hastalığına Bitkisel Kesin Çözüm Gerçekten Var mı?

Şeker hastalığına bitkisel kesin çözüm başlıklı bu yazımızda şeker hastalığı (diabet) nedir, şeker hastalığı belirtileri nelerdir, doğal yollarla şeker hastalığı tedavisi  konularında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Şeker hastalığı çok sık görülen ve önlemi alınmadığı takdirde böbreklerin işlevini görmez hale gelmesi, görme kayıpları ve ölüm ile sonuçlanmaktadır. Hastalık süresince de insanların yaşam kalitesi ciddi bir şekilde düşmektedir. Peki şeker hastalığının tedavisi mümkün değil midir? Bu hastalığa yakalananlar ilaçlar ile tamamen iyileşebilirler mi? Sizin çevrenizde tıbbi ilaç kullanarak şeker hastalığı tamamen iyileşen kişi var mı? Benim çevremde bu hastalıktan muzdarip oldukça fazla kişi var ama ben kullandıkları tıbbi ilaçlar ile iyileşene hiç rastlamadım. Tamamen iyileşmeyi bırakın, tanıdığım şeker hastalarının durumu günden güne kötüleşmekte, kullandıkları ilaçlar sebebi ile böbrekler, gözler gibi organlar olumsuz etkilenmektedir. Dr. Ümit Aktaş’ın bu konudaki yazısından bir alıntı: “ilaçlar diyabeti tedavi falan etmez, aksine daha vahim bir tablonun oluşmasına zemin hazırlar. Şekeriniz normal değerlerin biraz üstünde seyrediyor, diye doktora gidersiniz, doktor hemen ilaç verir ve bir de bakmışsınız birkaç sene sonra kendinize insülin iğnesi yapmaya başlamışsınız.  Hastalığı kendi seyrine bıraksanız dahi bu kadar karanlık bir tabloyla karşılaşmazsınız!”

Şeker hastalığına bitkisel kesin çözüm vardır ve şeker hastalığından tamamen kurtulmak, bedenimize verdiği rahatsızlıkları minimuma indirmek mümkündür. Maalesef toplumumuzda insanlar hastalıklarının sebebini araştırmamakta, sadece doktorların verdiği ilaçlar ile hastalıklarının tedavisi olmasını beklemektedirler. Tabi ki modern tıptan destek alacağız ama tek başına modern tıp hastalıklarımızdan kurtulmak için yeterli değildir. Yediklerimiz, içtiklerimiz tedavi sürecinde çok etkilidir.

Şeker Hastalığı Nedir?

Tedavinin etkili ve başarılı olabilmesi için öncelikle hastalığımızı tanımamız, sebeplerini bilmemiz gerekir. Şeker hastalarının sık sık dile getirdikleri terimleri kısaca açıklayalım.

Glikoz: Beyin hücreleri de dahil olmak üzere vücudumuzdaki pek çok hücrenin temel enerji kaynağıdır, bu sayede günlük yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebiliriz. Glikoz vücudumuzun ana yakıt ve enerji kaynağı olan özel bir şekerdir. Birçok sebze ve meyve, tam tahıllar, baklagiller, süt, yoğurt, pirinç ile patates gibi nişastalı besinler, yapılarında doğal olarak glikoz bulunduran gıda kaynaklarıdır. İnsan midesine giren karbonhidratların çok büyük bir kısmı, vücut tarafından kullanılmak üzere, glikoza dönüştürülmektedir. Glikoz, sindirim sırasında direkt kana karışmakta ve hücreler için hızlı bir enerji kaynağı haline gelmektedir. Beyin yakıtı olarak da tanımlanan glikozun bir diğer önemi ise, kırmızı kan hücrelerine etki etmesidir. Çünkü glikoz, hücrelerin solunum ve enerji kaynağıdır.

İnsülin: Midenin hemen altında yer alan ve bir beze şeklinde olan pankreas tarafından üretilen bir hormondur. Alınan besinler ile üretilen glikoz direkt kana karışır. Vücudumuzdaki olan enerjinin üretilmesi için hücrelerin glikoza ihtiyacı olduğunu belirtmiştik, peki direkt kana karışan glikoz hücrelere nasıl gelecek. Kandaki glikozu hücrelere taşıyan insülin hormonudur.  İnsülin, vücut hücrelerinin “kapılarını” (glikoz kanalları) açan ve glikozun, enerji için kullanılmak üzere kandan hücrelere geçmesini olanaklı kılan bir anahtar gibidir.

Özetleyecek olursak vücudumuzdaki hücrelerin glikoza ihtiyacı vardır. Aldığımız besinler ile kana karışan glikozun da hücrelere taşınabilmesi için insüline ihtiyaç vardır.

Şeker Hastalığının Sebebi Nedir?

Şeker hastalığında, pankreas ya insülin üretemez veya ürettiği insülin doğru bir şekilde çalışamaz.
İnsülinin işini yapmaması durumunda ise, glikoz kanalları kapanır. Glikoz kanda birikerek yüksek kan şekeri düzeylerine yol açar, bu da şeker hastalığı ile bağlantılı sağlık sorunlarına neden olur.

Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Aşırı susama ve sus içme isteği,
Aşırı şekilde yemek yeme ve iştahın açılması,
Geceleri uyanarak dahi olmak üzere sık sık idrara çıkma,
Cilt üzerinde kuruluklar,
Çok çabuk yorulma ve sürekli olarak halsizlik durumu,
Vücudumuzda oluşan yaraların çok geç iyileşmesi,
Görme duyumuzda bozulmalar olması, ara sıra bulanık görmeler,
Mide bulantısı,
Kusma,
Nefes kokusu,

Şeker Hastaları için Öneriler

Şeker hastalığının tedavisinin temelini doğru beslenme ve düzenli egzersiz oluşturur.

Şeker hastaları sağlıklı beslenmeli, sigara içmemeli, alkol tüketmemeli, düzenli egzersiz yapmalı.

Beslenme:

Makarnayı, ekmeği, böreği, çöreği kısacası tüm buğday ürünlerini, pirinci, pilavı, bulguru, tatlıyı, işlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkarın.
Et, balık, tavuk, ciğer, yumurta gibi hayvansal protein kaynakları, zeytinyağı, tereyağı gibi sağlıklı yağlar ve mevsim sebzelerinden bir diyet kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olacaktır.
İşlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkarmalısınız.
Tüm sebzeleri mevsiminde yemelisiniz. Mevsim dışında yedikleriniz sebze değil, tarım ilacı ve hormon deposudur.
Meyvelerin şeker içerdiğini unutmayın. Şeker hastaları çok çok az meyve yemelidir. Seçiminizi elma gibi düşük oranda şeker içeren, yani glisemik indeksi düşük meyvelerden yana yapmalısınız. Meyve sularından ise kesinlikle uzak durmalısınız.

Hazır mayalı gıdalar yasak. Hazır maya insan vücudunda sindirilemez ve gıda intoleransına neden olur. Evde kullandığınız yaş maya, kuru maya, fırıncı mayası, pastane mayasından uzak durun.
Tüm sakatatlar faydalı ve gereklidir. Ciğer, paça çorbası, kemik suyu diyabet hastalarının öğünlerinde her zaman yer almalıdır.
Mevsim sebzeleriyle hazırladığınız tüm zeytinyağlı yemekleri sofranızdan eksik etmeyin. Halis tereyağından da korkmayın, bolca tüketebilirsiniz. Asıl korkmanız gereken margarinlerdir! Bir de çiçek yağı ve mısır özü yağı var, bunların bitkisel kökenli olduklarına bakmayın, üretim süreçlerindeki işlemler yüzünden sağlığa zararlı yağlar arasındalar.
Ev yapımı sirke, limon ve zeytinyağı ile hazırlanan tüm salatalar serbest. Mevsimine göre nane, tere, roka, kırmızı lahana, domates, biber, kereviz gibi sebzeleri bolca tüketebilirsiniz.

Laktoz içerdiğinden dolayı, diyabet hastaları asla süt içmemelidir.
Ev yapımı yoğurt, kefir ve şirden mayasıyla yapılmış peynirler sağlıklı olmak isteyen herkesin öğünlerinde yer alması gereken besinlerdir.

Egzersiz:

Egzersiz diyabete karşı en etkili silahlarınızdan biridir. Düzenli yapılan egzersiz kan şekerini kontrol altında tutar. Nasıl mı? Egzersiz sırasında kandaki şeker kaslar tarafından kullanılır, dolayısıyla da kan şekeri seviyesi dengelenmiş olur. 

Şeker Hastalığının Bitkisel Tedavisi

Çörek Otu Kürü:

3 çay kaşığı çörekotunu havanda iyice ezdikten sonra 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz.  Günde en fazla 2 kez (sabah-akşam) kullanılabilir. Her ikisi arasında en az 6 saat zaman geçmeli.  Çörekotu kürü en az 15 gün en fazla 1 ay uygulanmalıdır.

Beyaz Lahana Kürü:

Beyaz lahananın 5 tane yaprağını bütün halde kaynamakta olan yarım litre suya atın ve kısık ateşte ağzını kapatarak ortalama 15 dakika süresince haşlayın. Tatlandırıcı olarak kesinlikle içerisine herhangi bir madde eklemeyin.
Haşladıktan sonra süzün ve soğuk olacak şekilde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez aç veya tok olarak 1 su bardağı kadar tüketin. Bu kürü hergün taze olarak tüketmeniz gerektiğini de unutmayın.

Tarçın Diyabet Dengeleyen Kür:

Kan şekerini dengeleyen, diyabetle savaşan Tarçın Kürü ile kalp ve damar sağlığınızı destekleyin. 2 adet çubuk tarçın, – 1 tatlı kaşığı zeytin yaprağını 3 bardak kaynar suya koyun. Ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika demleyin. Yemeklerden 2 saat sonra, günde 3 kez birer bardak içebilirsiniz.

Pankreas Hasarını Düzelten Kür:

Diyabet hastalarında pankreas hasarı yüksek orandadır. Şeker hastalığın tedavi edilmesi için pankreas hasarının giderilmesi gerekmektedir.
1 tatlı kaşığı atkuyruğı
1 tatlı kaşığı aynısafa
1 tatlı kaşığı karahindiba
Hazırlanışı:
– Tüm malzemeleri kaynamakta olan suya atın.
– Kısık ateşte 3 dakika kaynatın.
– Süzdükten sonra sıcak halde için.
– Günde 2 defa yemeklerden 2 saat sonra içmelisiniz.
Şeker hastaları bu kürü 15 gün uygulayıp, 15 gün ara vererek kullanmalılardır.
Şeker hastalığı tedavisi, sıkı kontrol gerektiren bir tedavidir. Mutlaka doktor takibinde kalmalısınız ve kullandığınız ilaçları kendi başınıza bırakmaya kalkmamalısınız, şeker hastalığına bitkisel kesin çözüm.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.