KadincaSayfa.Com

Ahududu

Ahududu

Ahududu Hakkında Genel Bilgiler

Kilosuna dikkat eden insanlar, tatlı ve lezzetli yiyeceklerin diyetlerine girmesinin mümkün olmadığını düşünürler. Ancak ahududu bunun yanlış olduğunu ispatlar. Bu meyve çok lezzetlidir, ancak ne kalorisi ne de yağı vardır. 1 porsiyon ahududu, sadece 100 kaloridir. Buna karşın, günlük tavsiye edilen C vitamini miktarının yaklaşık yarısını karşıladığı gib, 3,3 gram diyetsel lif ve orta miktarda da potasyum içerir. Eğer “tatlı krizi”ne girerseniz, bir kâse dolusu taze ahududu yemeye çalışın. Gerçek bir zevk için, bir parça yağsız sütten yapılmış düşük yağlı kremşanti ekleyebilirsiniz, (garanti ederiz ki az önceki isteğinizden eser kalmayacak.

Ahududu

Ahududu Faydaları

Ahududu sayesinde mahrum kaldığınızı hissetmeden düşük-yağlı diyetinize sadık kalabilirsiniz.

Lif, bağırsağın düzenli çalışmasını sağlar ve çeşitli kanser türlerine karşı korur.

C vitamini, kansere ve kardiyovasküler hastalıklara karsı korur; bağışıklığı artırır.

Potasyum, kan basıncını normalleştirerek, felç, kalp hastalığı ve kalp krizini önler.

Ahududu Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

Ahududunun meyvesi en çok tercih edilen yeri olmasına karşın, yaprakları gölgesinde kalmıştır. Oysa ki ahududu yapraklarının yüzyıllardır farklı sağlık sorunları için kullanılmıştır. Ahududu yaprağı:
Yaraların iyileşmesine
Mide bulantısına
Diş eti hastalıklarına
Üst solunum yolu rahatsızlığına
Rengli olmadan önce, yaşanan bazı sorunlara iyi geldiği bilinmektedir.
İshalde kullanılır

Ahududu Yaprağı Çayı Tarifi

Malzemeler
1 çay fincanı, suya 1 çay kaşığı kurutulmuş ve ufalanmış ahududu yaprakları.
Tarifi
Öncelikle 1 çay fincanı suya, 1 çay kaşığı kurutulmuş ve ufalanmış ahududu yapraklarını soğuk olan suya koyalım. 5-10 dakika bekletip daha sonra kaynatalım, bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım. Beş dakika demlendirip süzelim, ve içelim. Eğer ishal için kullanıyorsanız yarım saatte bir günde 3 bardağı geçirmemek kaydı ile içilebilir. Nane de ekleyebillirsiniz, ishaliniz daha çabuk kesilecektir.
Bu çayı, hamile ve emziren bayanlar içmemeli. Şayet düzenli kullandığınız ilaç varsa, bu çayı içmeden önce mutlaka doktorunuza danışıp öyle içmelisiniz Ahududu Yaprağı Çayını

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.