KadincaSayfa.Com

Doğal Müshil Kaynakları nelerdir

Doğal Müshil Kaynakları nelerdir

Size çoğunuzun ilk defa duyacağı müshil etkisi yapan bağırsakları çalıştıran 10 gıda sunacağız..

Doğal müshil iyi miktarda su ve lif içeren gıda ürünleridir. Bu doğal ilaçların etkili olması için gün boyunca bol su içmek gerekir.

Aslında, keten tohumu ve Psyllium kabuğu gibi yüksek lifli gıdalar alırken yeterli su içmek önemlidir. Aksi takdirde, lif alımını artırmak alışık olmadığımız için mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

İşte doğal müshil olarak kullanabileceğiniz ilk 10 gıda.

1. Keten tohumu

Doymuş kabuklu yemiş olarak da bilinene keten tohumu iyi bir doğal müshildir. 2015 de Etnofarmakoloji Dergisi’nde yayınlanan çalışmaya göre, keten tohumunun müshil etkisi yaptığı vurgulanmıştır.

Buna ek olarak, keten tohumu sağlıklı bir sindirim sistemini teşvik eden lif ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca gıdaların bağırsaklardan düzgün geçişine yardımcı olur.

Bir bardak suya 1 – 2 çorba kaşığı keten tohumu katın ve için. Ayrıca kahvaltılarda tahıllara veya yoğurt da ekleyebilirsiniz.

Bunu bir kez gündüz bir kez de yatağa gitmeden önce, günde iki defa yapın.

2. Kuru erik

Kurutulmuş erik veya munakka olarak da bilinen kuru erik, aynı zamanda önemli bir doğal müshildir. Düzenli olarak kuru erik yemenin dışkı kıvamına ve bağırsak hareketlerine faydası olduğu bulunmuştur.

Kuru eriğin içeriğindeki çözünmez lif oranı yüksek olduğu için bağırsaktaki düzenliliği korumaya yardımcı olur.

Kuru erik kullanımı ve kabızlık tedavisi için erik suyu.

Günde 6 ya da adet erik yiyin.
Başka bir seçenek olarak, sabah aç karnına yarım fincan filtresiz erik suyu içebilirsiniz. Ayrıca daha sonra gün içinde bir fincan daha içebilirsiniz.

3. Psyllium Kabuğu

Plantago ovata bitkisinin tohumlarından elde edilen Psyllium kabuğu, başka bir mükemmel doğal müshildir. Bu madde dışkının bağırsak içindeki hareketlerini kolaylaştıran çözünmeyen lif içerir.

Ayrıca, genel sindirim sağlığı için iyidir ve hatta mide gazına önler.

Bir bardak ılık suya veya süte ½ çay kaşığı Psyllium kabuğu karıştırın. Dozu fincan başına 1 veya 2 kaşık olacak şekilde artırabilirsiniz.
Yatmadan önce için.
Pürüzsüz bağırsak hareketleri için her gün tekrarlayın.

4. Aloe Vera


Ek İpuçları

Sıvı ve lif alımını artırarak kabızlığı öncesinden önleyebilirsiniz.
Düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz bağırsak hareketlerinin düzenini korumaya yardımcı olur.
Tuvalete gitmemek için çok uzun süre kendinizi sıkmayın buda kabızlığa neden olabilir. Her gün düzenli bir şekilde tuvalete gitmek en iyi yöntemdir.
Bazı ilaçlar ve diyabet, hipotiroidizm ve inflamatuar barsak hastalığı gibi tıbbi durumlar da kabızlığa neden olabilir.

Aloe vera jelinin güçlü müshil özelliği vardır. Bu müshil özelliği sindirime yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini artırır.

Buna ek olarak, aloe vera jeli  kabızlığı önleyici 75 den fazla yardımcı mineraller, vitaminler, amino asitler, fitobesinler, enzimlerbesin gibi bileşenler içerir.

Bir fincan su veya meyve suyuna 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin ve bir blender içinde karıştırın.
Her sabah aç karnına için.

5. Hint Yağı

Hint fasulyesinden yapılan hint yağı, iyi bilinen doğal bir müshildir. Bu yağ ince bağırsak duvarlarındaki nemi absorbe etmeden bağırsakları yağlar. Buda kolay elemeye yardımcı olur ve kabızlığı önler.

Aşırı kullanımı bağırsak kas, sinir ve dokularına zarar verebilir. Hint yağı ölçülü kullanılmalıdır.

Bir fincan portakal veya kızılcık suyuna 1 çay kaşığı soğuk preslenmiş hint yağı karıştırın. Küçük çocuklar için ½ çay kaşığı kullanın.
Aç karnına için.

Not: Hamile, emziren ve adet gören kadınların hint yağı kullanmaları uygun değildir. Belli ilaçlar ile etkileşime girebilir. Öncelikle doktorunuza danışmadan asla hint yağı kullanmayın.

6. Papaya

Papaya meyvesinin yanı sıra meyve suyu da harika müshil özelliklerine sahiptir. Bu olağanüstü meyve kalın bağırsaktaki proteinleri sindirmeye yardımcı olan papain adı verilen bir enzim içerir.

Aslında, papayayı sindirime yardımcı olmak için protein açısından zengin yemek yedikten sonra almak faydalıdır. Ayrıca, yüksek su ve çözünmez lif içeriğine sahiptir ve A, C ve E gibi vitaminler bakımından zengindir.

Sabahları yarım papaya meyvesi yiyin.
Ayrıca düzenli olarak papaya suyu içebilirsiniz.

7. İncir

İncir doğal müshil etkisi olan başka bir meyvedir. Hem taze hemde kurutulmuş incir kabızlık tedavisi için etkilidir. İncir bağırsak hareketlerini düzenler. Buna ek olarak, sindirimi uyarıcı lif bakımından zengindir.

Kabukları ile birlikte 2 ile 3 adet taze incir yiyin. Lif ve kalsiyumun çoğunu kabuğu içermektedir.
Kuru incir yemeyin, bunları yemeden önce birkaç saat suda bekletin.

8. Elma

Elmanın hem kendisi hemde suyu doğal müshil olarak işlev görür ve sabah tuvalette harcadığınız zamanı azaltmaya yardımcı olur.

Elma dışkıyı yumuşatmaya yardımcı olur, sindirimi kolaylaştıran lif açısından zengindir. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini uyarır ve dışkının atılmasını kolaylaştırır.

Sindirim sistemi korumak için günde 1 ile 2 adet elma yiyin. Elmayı kabukları ile birlikte yiyin.
Ayrıca günlük yeni çekilmiş elma suyu da içebilirsiniz.

Kabızlık tedavisi için, sadece organik elma kullanın.

9. Armut

Armutta doğal müshil etkisine sahiptir. Bu meyve aynı zamanda vücudunuzun bağırsak hareketlerini düzenleyen lif bakımından zengin bir kaynaktır.

Günde 1-2 organik armut yiyin. Faydalarından yararlanmak için kabukları ile birlikte tüketin.
Hatta evde bir bardak armut suyu hazırlayarak içebilirsiniz.

10. Bamya

Bamyanın yumuşak dokusu olağanüstü müshil özelliği içerir. Düzenli olarak tüketilirse bağırsak hareketlerini geliştirir. Bağırsakların içini yağlayarak dışkının kolay bir şekilde, ağrısız olarak dışarı atılmasını sağlar.

Aynı zamanda sindirimi kolaylaştıran faydaları da vardır.

Ek İpuçları

Sıvı ve lif alımını artırarak kabızlığı öncesinden önleyebilirsiniz.
Düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz bağırsak hareketlerinin düzenini korumaya yardımcı olur.
Tuvalete gitmemek için çok uzun süre kendinizi sıkmayın buda kabızlığa neden olabilir. Her gün düzenli bir şekilde tuvalete gitmek en iyi yöntemdir.
Bazı ilaçlar ve diyabet, hipotiroidizm ve inflamatuar barsak hastalığı gibi tıbbi durumlar da kabızlığa neden olabilir.

Kabızlık tedavisi için günlük 1 ile 2 bardak bamya yiyin. Bamyanın besin değerini korumak için buharda pişirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.