KadincaSayfa.Com

Bebekte Diş Çıkarma

Bebekte Diş Çıkarma

Diş çıkarma süreci bebeklerde, anne karnında başlar. Anne karnındayken bebeğin süt dişlerinin kökleri oluşma dönemine girmeye başlar, Bebekler 6. aya geldiklerinde diş çıkarmaya, başlarlar. Bu bazen 3 aylıkken bazen de 9. ayda olabilir. Diş çıkarma bebekten bebeğe değişiklik gösterebilir.  Bu anne ve babadan geçen kalıtsal  özelliktir, bu bazen  3-4 aylık olabiliyorken bazende  1 yaş üstü de olabiliyor. Bazı bebekler, sorunsuz bu dönemi atlatırken, bazıları zorlanır. Bu sürecin tamamı 3 yıl sürer. İlk çıkan süt dişleri santral kesici dişler, daha sonra da letral kesici dişler onu takiben köpek dişleri çıkar. 2 yaşında en son alt ve üst  çenelerde azı dişleri çıkar. 3 yaşına geldiğinde tüm süt dişleri çıkmıştır, 6 yaşına gelene kadar bu dişler bebeğimizin ağzında misafirdir. Daha sonra kalıcı dişlere yerini bırakacaktır.

diş çıkarmanın zorlukları

Diş Çıkarma Belirtileri:

Bebeğiniz bariz bir şekilde değişkenlik göstermeye başlamıştır, huzursuzdur uykuya geçmekte zorlanmaktadır, sürekli kulağını çekiştirmektedir. Kilo alması durmuştur, her şeyi ısırma eğilimi başlamıştır,  En bariz belirtisi, salya akıtmasıdır. Diş etleri kızarıp şişer, kaza ile dokunulduğu zaman tepki verip ağlamaya başlar. Katı gıda almak istemeyebilir, bu yüzden anne memesine daha çok emmek isteyebilir. Bu dönemlerde, daha sık emzirebilir katı gıda için zorlamamalısınız. Bazen bu belirtiler haftalar boyu sürebilir, ama sonuçta diş eti şişecek  ve diş cıkmaya başlayacaktır, bu süreç çok ağrılı olacağı için panik yapmanıza gerek olmayacaktır.
Diş çıkarma zaman zaman birçok hastalığın nedeni olarak görülür. Aslında diş çıkarma dönemi normal bir süreç, hastalık değildir. Eğer bebeğinizin ateşi yüksek ve ishal, kusma varsa doktoruna danışınız.

diş cıkaran bebek

Bebeklerin ilk sancısı: diş çıkarma dönemi

Bebeğimize diş çıkarırken yardımcı olarak, diş çıkarma halkaları verebilirsiniz. 7–8 Aylık bebeklere meyve ve ekmek kabuğu da verebilirsiniz. Ama boğazına kaçma tehlikesine karşı büyük parçalar olmasına dikkat ederseniz iyi olur.
Eğer bebeğinizin, canının yandığının devam ettiğini düşünüyorsanız, doktorunuzdan diş çıkarma jeli istemelisiniz. Yardımcı olarak ağrı kesicilerde verebilir. Kullanma talimatlarını iyice dinleyip uygulayınız. Salyası sürekli aktığı için, cildi tahriş olabilir, bunun için koruyucu krem istemelisiniz. Bu dönem iştahı azalacaktır, aldığı sıvı gıdalar bebeğinize yeterli gelecektir.

dişim çıktı

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.