KadincaSayfa.Com

Çok Şık Dantel Takımı Modelleri

Çok Şık Dantel Takımı Modelleri

Dantel sevenler için, dantel nasıl örülür? Dantel örerken hangi numara ipleri seçmeliyiz? Dantel örerken hangi tığı seçmemiz gerekmektedir? gibi sorularınıza cevap vereceğiz. Daha sonra çok güzel bir galeri hazırladık sizler için.

Dantel nasıl örülür?

Dantel diğer oyalardan diğer örgü işlerinden farklı olarak daha zor yapılan, daha ince daha çok emek isteyen bir bir iştir. Günümüzde daha çok ev hanımları ev süslemesinde oda takımları, masa örtüleri viskos örtüleri havlu kenarları gibi ürünler yaparak kullanırlar.

Dantel modeli nasıl çıkarılır?

Dantel modelini çıkarmak için, ilk önce ilk sırada ki zincirlerin arasının kaç tane delik olduğunu sayalım. örneğin on tane diyelim, ilk sıraya on tane delik yapıyoruz . Daha sonra ikinçi sıraya geçtiğimiz zaman örneğin modelde dolgu yapılmış her deliğin içine ikişer defa batırılarak dolgu yapılmış. Bizde aynı işlemi ikinçi sırada uygulayacağız. Üçüncü sıraya geçtiğimiz zaman da tekrar bakıyoruz ne yapılmış diye tekrar delik yapılmıi hemen bizde üçüncü sırada delik yapıyoruz. Kısacası, elimize aldığımız bir modeli birebir çıkarmak için çok iyi okumamız gerekiyor. Bu da belli bir bilgi gerektiriyor, çok zor olmamakla birlikte öğrenme işini biraz zamana yayın derim ben, kademe kademe öğrenmeye çalışın, o zaman hiç gözünüzde büyüttüğünüz gibi olmadığını anlayacaksınız. Dantel uçlarına genellikle pıtırık denilen oya yapılıyor, bu oya dantellerimizi bitirdikten sonra uç kısımlarına yapılır. Tüm dantallere yapılan bir oyadır bu pıtırık beş zincir veya altı zincir çekiliyor tığın üzerine iplik almadan batırıyoruz bir kerede çıkıyoruz. Aynı işlemi iki veya üç defa tekrarlıyoruz bu işleme pıtırık deniliyor.
Misafir odası için dantel örneklerini beğeneceğinizi umuyorum. Vitrin takımlarınızı 70 numara ipikle 22 numara tığla işlediğimiz zaman daha zarif ve şık olacaktır.Özel misafirlerimizi ağırladığımız  salonumuzu istediğiniz vitrin takımı dantel modelleriyle  çok şık bir görüntü elde edebiliriz.yapımı çok kolay ve zevkli danteller sizler için seçtim şimdiden kolay gelsin.

Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birini tıklayarak GALERİMİZİ gidebilirsiniz..

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.