KadincaSayfa.Com

Çantasındaki hayvanla ilgili gerçek sosyal medyadan paylaşınca ortaya çıktı

Çantasındaki hayvanla ilgili gerçek sosyal medyadan paylaşınca ortaya çıktı

Tekirdağ’da, evine dönen vatandaş çantasında saklanmış fare türü bir hayvan olduğunu gördü. Çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan vatandaş hayvanın koruma altındaki Yediuyur olduğunu öğrendi.

Tekirdağ’da, evine dönen vatandaş çantasında saklanmış fare türü bir hayvan olduğunu gördü. Çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan vatandaş hayvanın, Koruma Altına Alınan Yaban Hayvanları listesinde yer alan ‘Yediuyur olduğunu öğrendi. Yediuyur, veteriner hekiminin yaptığı kontrollerden sonra sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılarak, doğal ortamına geri bırakıldı.

HAYVANINFOTOĞRAFINI ÇEKİP SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Tekirdağ’ın Merkezi ilçesi Süleymanpaşa’ya bağlı Yağcı Mahallesi’nde bağına giden bir vatandaş evine döndüğünde çantasına saklanmış olan fare türü bir hayvan olduğunu fark etmesi üzerine türünü tanıyamadığı hayvanı sosyal medyada paylaştı.

YEDİGUR OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
Bunun üzerine duyarlı vatandaşlar sayesinde bunun nadir görülen koruma altındaki Yediuyur olduğunu öğrenilmesi üzerine Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile irtibata geçildi.

DOĞAL ORTAMINA GERİ BIRAKILDI
Şube müdürlüğü teknik personelleri tarafından alınan Yediuyur, veteriner hekiminin yaptığı kontrollerden sonra sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılarak, doğal ortamına geri bırakıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.