KadincaSayfa.Com

Rezene Hakkında Genel Bilgiler

Rezene Hakkında Genel Bilgiler

 

Rezene Hakkında Genel Bilgiler

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde yetişen rezene son derece şifalı bir bitki olup gerek rezene çayı, gerek yağı olarak üretilmektedir.

Rezenenin Faydaları

  • Rezene çayı, bağırsaklarınızda biriken gazın verdiği sancıları yok etmekte çok etkili bir çözüm sunar.
  • Günde 1 bardak içeceğiniz rezene çayı ile idrar yolarındaki iltihap hastalığınızdan kurtulabilirsiniz.
  • Rezen çayının anne sütünü artırıcı özelliği vardır. Bu yüzden bebek emzirme döneminde iseniz rezene çayını gönül rahatlığı ile içebilirsiniz.
  • Rezene çayının göğüs büyütücü etkisi vardır bu sebeple kadınlar uzun vadede düzenli kullanımda göğüslerinde 1 beden büyüme hissettiklerini ifade ederler.
  • Sigara kullanan biriyseniz günde 1 bardak içeceğiniz rezene çayı sigaranın sebep olacağı balgamın tamamen sökülmesini ve daha rahat nefes almanızı sağlar.
  • Rezene yağı ile bacaklara yapılan masaj sonucunda bacaklardaki varislerin ağrılarının geçtiği uzun vadeli düzenli kullanımlarda varislerin yok olduğu belirtilmiştir.
  • Rezenenin fayda ve zararları hakkında

 

 

Rezene çayının faydaları nelerdir?

Yüzyılladır tedavi amaçlı kullanılan rezene çayının faydalarını saymakla bitiremeyiz. Özellikle bebeklere kullanıldığında gaz sancılarına çok iyi gelmektedir. Bir bebeğin içebileceği hafiflikte bir çaydır. Kadınların belirli günlerde çektikleri ağrılı dönemde çok büyük yardımcı, alternatif bir şifa kaynağıdır. İçeriğinde bulunan östrojenin etkisini arttırıcı özelliği sayesinde düşük libido gibi sorunları da ortadan kaldırır. Göz ağrıları içinde rahatlıkla kullanacağınız rezene çayını hafif ılık bir şekilde içine batıracağınız bir pamukla gözerinizin üzerine (hafif sulu bir şekilde) gözlerinizin üzerinde 10 dakika bekletmeniz yetecektir. Kilo vermenizde de faydasını göreceğiniz rezene çayının toksinleri atmasında da faydası olacaktır. Rezenenin uzun süre bozulmadan saklamak istiyorsanız, hava geçirmeyen bir torbada serin ve kuru yerde saklayın.

Rezene çayının, pişirme önerileri

Kullanacağınız çay fincanının içine kaynamış suyu koyun, üzerine 1–2 çay kaşığı rezene tanesi ekleyelim ve arzu ederseniz içimi daha rahat olsun diye taze portakal kabuğu veya limon kabuğu koyabilirsiniz. Demlendikten sonra süzerek içebilirsiniz. Şifa olsun

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.