KadincaSayfa.Com

Öyle Bir Sınıf Yaptı Ki Çocuklar Okula Koşa Koşa Gidiyor!

Öyle Bir Sınıf Yaptı Ki Çocuklar Okula Koşa Koşa Gidiyor!

10 senelik öğretmenleri öğrencilerine öyle bir sınıf yaptı ki, öğrenciler okullarına koşa koşa gelmeye başladı. Üstelik bu durum için kimse çuval dolusu para dökmedi.. Biraz iş birliği ve hayal gücü yetti…

Öğretmenin söyledikleri: “Hayalimdi böyle bir sınıf yaratmak ve hayalimin içindeyiz. Tamamen kendi birikimlerimle yaptığım bir sınıftı aslında. Hiçbir kaynağımız olmadı. ”

Çalışırsanız başarırsınız. Öğrencilerine vereceği en büyük ders buydu. Sınıf öğretmeni, öğrencilerine bu mesajı kendi başarısıyla verdi. Hayalinin peşinden gitti. Hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösterdi.

Rengarenk sıralar, resimli duvarlar… Burası bir ilköğretim okulunun gök kuşağı adını verdikleri sınıf. Nalan öğretmen kendi çabalarıyla öğrencilerinin derse olan ilgisini arttırabilmek için sınıfı bu hale getirmiş.

Öğrenciler sınıflarını o kadar çok seviyorlar ki teneffüslerini bile burada geçiriyor. Çünkü onların iyi zaman geçirmeleri için her şey düşünülmüş.  Bu renkli sınıfta ders işleyen öğrenciler sadece güzel vakit geçirmiyor. Aynı zamanda hepsinin başarısı da artmış. Artık dersleri daha verimli dinleyip daha güzel anlayabiliyorlar. Daha istekliler, derslere daha motive olmuş geliyorlar.

Bu projede çok büyük paralar harcanmadı. Nalan öğretmene en büyük yardımcı ise okulun güvenlik görevlisi oldu. Güvenlik görevlisi, mesai saatlerinden arta kalan zamanlarda akşamları, hafta sonları elinden gelen gayreti gösterdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.