KadincaSayfa.Com

Rezene Ve Rezene Çayı Hakkında

Rezene Ve Rezene Çayı Hakkında

Rezene Ve Rezene Çayı Hakkında

Rezene, Dünya mutfaklarında da kullanılan, tadı dereotunu andıran bir bitkidir. Özellikle Hint ve Pakistan mutfağında bolca kullanılan trend bir baharat çeşididir. Rezene Ülkemizde Anadolu’da bozkır alanlarda ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde, yol kenarlarında fazlaca yetişebilen, bazen iki metreye kadar boyu uzayabilen, ince gövdeli, yapraklı, tüysüz son derece şifalı bir bitkidir.

Rezene faydaları

• Rezene çayı ile sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz
• Mide ağrılarınız ve sık sık yaşadığınız gaz sancılarınız varsa, günde bir bardak içeceğiniz rezene çayı sizi bu şikâyetlerden kurtaracaktır
• Soğuk algınlığına tutulduğunuzda günde 2 bardak rezene çayı sizi rahatlatacaktır
• Bebek emziriyorsanız ve sütünüz az geliyorsa rezene çayı anne sütü artırmak için birebirdir
• Rezene çayı ile sinir sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz

rezene ve rezene çayı hakkında

 

Rezene Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeleri
1 çay fincanı, su
1,5 cay kaşığı, dövülmüş rezene tohumu

Rezene çayını nasıl demlemeliyiz?

Suyu ısıya dayanıklı bir kaba alalım, ocağın üzerine alıp kaynatalım. Kaynayan suyu çay fincanına alalım, üzerine dövülmüş rezene tohumunu ilave edelim. Yaklaşık 10 dakika dinlendirelim, demlendikten sonra süzelim. Süzülen Rezene çayının içine tatlandırmak için, limon ve bal ilave edebilirsiniz.

Rezene çayının faydaları, nelerdir?

Her hangi bir rahatsızlığınız olmasa bile, rezene çayının içeriğinde bulunan B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri alabilirsiniz. Böylece bağışıklık sismeni güçlendirebilirsiniz, gün içinde yaşadığınız halsizlikle re çok iyi gelecektir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan kalsiyum kemik yapınızı güçlendirecektir. Rezene çayı, üst solunum rahatsızlıkları için de birebir bir çaydır. Bilhassa üst solunum yolu enfeksiyonlarında çok faydasını göreceksinizdir. Yapılan araştırmalarda, vücutta biriken fazla suyu atmak için en etkili bitkiler arasında yer aldığı, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.