KadincaSayfa.Com

Domuz Gribi Hakkında

Domuz Gribi Hakkında

Domuz gribi ve normal grip arasında ki farklar.

Domuz gribi de normal grip gibi başlar ve normal burun akıntısı, vücut kırgınlığı, halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkar. Normal gribal enfeksiyondan farklı olarak enfeksiyonun yukarıdan aşağıya doğru yayılması daha hızlı olabilir, hatta solunum enfeksiyonundan akciğer enfeksiyonu na doğru gitmesini hızlandıran genetik problemden bahsedilmiştir. Ancak diğer gribal enfeksiyondan farklı olarak çok farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Örneğin bulantı, kusma, karın ağrısı ve ateş gibi. Genelde diğer gribal enfeksiyonların bizim bildiğimiz gribal enfeksiyondan daha uzun sürebilir. Hastalık yedi güne kadar devam edebilir ve virüsü aldıktan sonra 1-2 gün içersinde başlayabilen belirtiler ortaya çıkmaya başlar.

Domuz Gribi Aşısı Hakkında

 

Domuz gribinin belirtileri nelerdir?

Domuz gribinin belirtileri mevsimsel gribe son derece benzemektedir. Hatta ayırt etmek mümkün değil, bu acıdan öncelikle yüksek ateş yaygın kas ağrıları en sık görülen belirtiler. Ama domuz gribini nezleden ayırt etmek önemlidir griple nezle arasında çok fark vardır. Örneğin nezlede daha çok burun akıntısı göz akıntısı gibi belirtiler vardır. Gripte burun akıntısı ve göz akıntıtısı geri plandadr ama yaygın kaslar da ve yüksek ateş ön planda olacaktır. İnsanı gerçekten yoran hareket ettiremiyecek kadar ağır hasta yapan bir durumdur. Fakat domuz gribi mevsimsel bir gribe göre daha ağır seyreden bir hastalık değildir hatta daha hafif seyrettiği bile bildirilmiştir, akademik ve bilimsel yayınlarda. Domuz hribi olan kişilerin çok ağır hasta olacağı veya ölümle sonuçlanacağı gibi bir anlayışta olmamalı hatta ölüm oranı son derece düşüktür. Ağır bir hastalık değil genel olarak hafif bir hastalıktır. Ancak belli kimselerde ağır seyredebilir özellikle zatürre gelişirse ikinci komplikasyon olarak o zaman ağır seyretme durumu söz konusudur. Ve bu gibi durumlarda acilen hastaneye yatırılması söz konusudur.

Domuz gribinin belirtileri nelerdir

Domuz Gribi Aşısı Hakkında

Domuz gribi bağışıklığı amacı ile aşı yapılmış durumdadır, Dünyada farklı ülkelerde farklı protokoller vardır ve domuz gribi aşısı piyasa da mevcuttur. Ancak sağlıklı bireylerin domuz gribi enfeksiyonu kanıtlansa da ciddi tedavi almaları gerekmediği gibi sağlıklı bireylerin domuz gribi aşısı olmaları da şart değildir. Domuz gribi aşsı ile ilgili çok farklı yan etkiler bildirilmiştir. Bazen bakıldığında korkutucu yan etkilerin bir ilişkiliği de olmadığı savunulmuştur ancak domuz gribi aşısı Dünya üzerinde farklı ülkelerde sık olarak kullanılmıştır. Domuz gribi aşısının içesinde bulunan ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik maddelerden bir tanesi alerjik tepkilere neden olmaktadır. Gündüz uyku hali uygulanma yerinde kaşıntı, enfeksiyon, ağrı ve bulantı kusma gibi çok yan etkiler bildirilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.