KadincaSayfa.Com

Çocuk Tacizcilerine ‘Kimyasal Hadım’ Denemesi!

Çocuk Tacizcilerine ‘Kimyasal Hadım’ Denemesi!

Çocuk tacizlerine kimyasal hadım!

Dünyanın en büyük tıp fakültelerinden biri olan Karolinska Enstitüsü çok güzel bir çalışmaya imza atmak üzere. Atmış kadar, cinsel taciz potansiyeli bulunan gönüllüler üzerinde yapılacak bu deney. Dr. Christoffer Rahm başkanlığında yapılacak bu çalışmanın amacı, çocukları taciz etme potansiyeli bulunan kişilere daha önceden müdahale etmek. Bu nasıl olacak, cinsel taciz potansiyeli bulunan gönüllülerin üzerinde bir ilaç deneyecekler. Bu ilacın içeriği testosteron düzeyini azaltan etki var, iki, yıl boyunca gönüllü cinsel taciz potansiyeli bulunan kişiler üzerinde çocukları taciz etme riskini azaltıp azaltamayacaklarını gözlemleyecekler. Dr. Rahm, “Şimdiye kadar dikkatler hep polis tarafından ele geçirilen saldırganlara ne yapılacağı üzerinde toplandı. Oysa o aşamada çocuklar zaten zarar görmüş oluyor” dedi. Rahm, bunun yerine çocuk tacizini daha oluşmadan ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Daha öncede, ilaç tedavisi uygulaması yapılmıştı, bu yöntemle cinsel dürtüleri bastırıp, cinsel taciz potansiyeli bulunan kişileri bir şekilde dengelemekti amaç. Burada ki amaç Çocuk tacizcilerini eyleme geçmeden durdurmak. Burada ki hedef, çocuk tacizini daha oluşmadan ortadan kaldırmak. Atmış gönüllü iki gruba ayrılacak, iki yıl boyunca ilk gruba, testosteron düzeyini hızla ve büyük oranda azaltan bir ilaç verilecek. İkinci grup ise hiçbir etkisi olmayan bir ilaç alacak ve kimin ne ilaç içip içmediğini kimseye söylenmeyecek. Dr. Christoffer Rahm ve ekibi bu şekilde kimyasal hadım ilaçlarının etkili olup olmadığını görmeyi umuyorlar.
Dünyanın en büyük tıp fakültelerinden biri olan Karolinska Enstitüsü çok güzel bir çalışmaya imza atmak üzere.

Bu çalışma bilim adamlarını 2 ye böldü, söyle ki Newcastle Upon Tyne Üniversitesi’nden Prof. Donald Grubin, tacizin eşiğinde bulunanlar için durumun farklı olduğunu söylüyor.Ona göre, İngiltere’deki sorun bu konuda çalışmak isteyen psikiyatristler bulmakta. Neden yardım isteyen gönüllülerin hepsine ilaç verilemeyecek, ve daha da önemlisi ilaç etkisiz kalır da çocuklar tehlikeye atılırsa ne olacak?

Karolinska Enstitüsü ise, gönüllü denekleri yardım hattı iştettikleri yerden seçecekler ve denemeye katılanların suç işleme durumunu düşünce tarzında ki değişimlerle de ölçebilecek. Şöyle ki mayo ya da iç çamaşırı içindeki çocuk ve yetişkinlere benzeyen bilgisayar görüntüleri izletilirken deneklerin beyinlerinde tarama yapılacak.
Biz umuyoruz ki bu çalışmalardan bir sonuç çıksın, ve kimyasal hadım ilacı kullanılsın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.