KadincaSayfa.Com

5 Yaşında 80 Kilo!

5 Yaşında 80 Kilo!

Obezite sadece yetişkinlerin değil çocuklarında sorunu ama böylesine milyonda bir rastlanır. Talihsiz çocuk henüz beş yaşında ancak kilosu yetişkinlerle yarışıyor. İnanılacak gibi değil ama çocuk tam 80 kilo!

Adı Misael Caldogno Abreu bakmayın büyük göründüğüne çünkü o daha 5 yaşında. Ama akranlarının 3 katı. Doğduğunda da biraz gürbüzdü. Ancak diğer çocuklardan fazla bir farkı yoktu iştahı dışında. Anne babası oburluk seviyesinde mama yiyen miniğin büyüdükçe normale döneceğini bekledi. Ama durum daha da kötüye gitti. 5 yaşındaki çocuğun derdi tam anlamıyla boğazını tutamaması. Nadir görülen genetik bir hastalık.  Prader Willi sendromu nedeniyle doymak nedir bilmiyor. Neredeyse uyanık olduğu saatlerin tamamını yemek yiyerek geçiriyor.

Aşırı kiloları nedeniyle anaokulu ya da spora gidemiyor. Çünkü şişmanlığı sadece dış görünüşünü değil sağlığını da etkiliyor. Küçük kalbi bu kadar ağırlığı kaldıracak kadar da güçlü değil. Aynı zamanda aşırı yağlanma sebebiyle çoğu zaman uykusunda da solunumu duruyor. 38 yaşındaki babası uzun zamandır doya doya kucağına alamıyor. Çünkü kilosu yetişkinlerle yarışıyor. Doktorlar kesin olarak kilo vermesi gerektiğini söylüyor. Ancak küçük çocuğun iştahını bastırmak neredeyse imkansız. Brezilya’lı ailesi doktor doktor dolaşıyor. Ancak hastalığının bir tedavisi yok. Şimdilik düşük kalorili besinler ile kilosunu kontrol altında tutmaya çalışıyorlar.

Aşağıdaki bütün fotoğraflarımızın büyük hallerini görebilmek için fotoğrafların herhangi birinin üzerine tıklayarak bu konunun fotoğraf galerisine gidebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.