KadincaSayfa.Com

Dekorasyonda Aydınlatma Sisteminin Önemi

Dekorasyonda Aydınlatma Sisteminin Önemi

Dekorasyonda Aydınlatma Sisteminin Önemi

Evlerinizin dekorasyonu ortaya çıkaran en önemli unsur tabi ki de aydınlatma sistemidir. Bu nedenle çok dikkatli seçilmelidir aydınlatma sistemi.
Bu nedenlerden dolayı evinizi aydınlık yada hayat dolu göstermek ve romantik bir ortama dönüştürmek sizlerin kullanacağınız aydınlatma ürünlerine bağlı olmaktadır. Evinizin aydınlatması klasik ve tavandan sarkan bir ampul yada avize değil. Ev aydınlatması iç dekorasyon tasarımın ana detayı olmaktadır. Bu detayı atlamadan ev aydınlatmasını da gelecekte çeşitli etkenleri düşünerek ona göre aynı oda da farklı etkiler oluşturabilirsiniz. Aydınlatmayı tasarlamadan önce aydınlatma ekipmanlarını çok iyi bir şekilde bilmek ve tanımak lazım.
Oldukça bilinen bir aydınlatma sistemi olan tavan avizeleri çok iyi bir aydınlatma sistemidir. Fakat bu sistemi yaparken doğru boy ve büyüklükte avizeleri seçmeye dikkat ediniz. Bu sisteme destek olarak kolay taşınan ve çeşitli ihtiyaçlarınız da kullandığın demonte aydınlatma ürünlerini de kullanmayı unutmayınız. Belirli alanları vurgulamak için çalışan görev ışıkları olan parça aydınlatma araçları. Mesela spot ışıkları. Bunların doğru etkiyi verecek şekilde ayarlanması gerekmektedir. Duvara monte edilen ve ışığı aşağı veya yukarı verecek şekilde dizayn edilen aplikler.

Evimizde floresan mı yoksa sarı ışık mı tercih edelim?

Evimizde sarı ışık mı, floresan mı kullanacağımıza karar verirken şunu öncelikle bilmemiz gerekiyor. floresanın da artık bundan 3-5 sene önce olduğu gibi sadece beyaz ışıkla ilşkilendirilmesi çok doğru değil. Floresanın da renkleri var artık bunlarsarı ışıkta olabiliyor beyaz ışıkta olabiliyor. Bu noktada karar verirken biz her noktada enerji tasarrufu ampülleri yani floresanları seçebiliriz. Yalnız burada dikkat edeceğimiz şey bize beyaz ışığın sarı ışığın vermiş olduğu psikolojik motivasyon yani siz salonunuzda dinlenmek istiyorsanız ama bir köşesinde kitap okumak istiyorsanız bu iki alanı da farklı bölümlendirme yapmanız sizin açınızdan daha doğru olacaktır. Eğer her yerde sarı ışık kullanırsanız kitap okurken bir süre sonra uykunuz gelecek ve kitap okumayı çabuk bırakacaksınız.

Aşağıdaki bütün fotoğraflarımızın büyük hallerini görebilmek için fotoğrafların herhangi birinin üzerine tıklayarak bu konunun fotoğraf galerisine gidebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.