KadincaSayfa.Com

Cilt Bakımında, Gece Kreminin Önemi

Cilt Bakımında, Gece Kreminin Önemi

Gece kremi nedir?

Vücudumuzun geri kalanı tüm organlarımız gibi cildimizde gündüz yorgun düşmektedir. Dolayısıyla geceleyin tazelenmeye gereksinim duyar. Gece kremi besinlerden son derece zengin cildimize kaybettiği nemi vermekle yükümlü olan kremlerdir. Gece kremlerinin gündüz kremlerinden bir takım farklılıkları vardır. Bunların başındada kıvamlarının daha yoğun olması gelir çünkü besin yönünden daha zengindirler. Gündüz olması gereken bir takım özelliklere gece ihtiyaç duyulmaz, güneşten korunmak gibi. Bunun yerine gündüz kaybedilen nemin, minerallerin, vitaminlerin geri kazanılmasında rol oynar. Bunun için cildimize en uygun gece kremlerini kullanmak cildimizin tazelenmesi gerektiği gibi yerine getirilmektedir.

Gece kremi nasıl kullanılır?

Gece kremlerinin temel görevi gündüz kaybedilen nemi, mineralleri, vitamini tesis etmektir. Ancak bunu yapabilmesi için cildimizin alt tabakalarına ulaşabilmesi gerekmektedir. Gece kremi kullanmakta öncelikli koşul cildi temizlemektir. Akşam saatlerinde, yatmadan önce cildimizi uygun bir temizleme malzemesi ile cildimizi temizledikten sonra cildimize uygun gece kremini yüzümüze yuvarlak hareketlerle yedirmeliyiz. Bu sırada yapılacak olan hafif bir masaj gece kreminin cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Hiç unutulmaması gereken kremimizi yüzümüzle birlikte boyun bölgesine, kulaklarımızın yakınına ve altına sürmektir. Çünkü boynumuzda yüzümüz gibi gündüz ışıktan, güneşten ve diğer faktörlerden olumsuz şekilde etkilenmektedir. Bu bölgeyi ihmal etmemiz daha sonradan onarması daha güç olan sorunlara zemin hazırlamaktadır. Gece kremimizi bu şekilde cildimize yedirdikten sonra uykuda biz stresten arınmışken, kan dolaşımı hızlanmışken bunların gerektiği gibi nüfuz etmesini sağlamış oluruz.

Cilt Bakımında, Gece Kreminin Önemi

Gece kremi seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Gece kremi seçerken öncelikle alacağımız kremin yaşımıza ve cildimize uygun olmasını dikkate almalıyız. Her yaşın gereksinimleri farklı farklıdır. Örneğin 20’li yaşlarda cild daha tazedir henüz çok yıpranmamıştır. Seçeceğimiz kremde daha hafif özellikte olmalı, su bazlı olmalıdır. Aksi taktirde ciltte sivilceye sebep olabilir. 30’lu yaşlardan itibaren biraz daha farklı özelliklerde kremleri tercih etmeliyiz. Bunların yanı sıra genç yaş grubunda olmakla birlikte cildin kuru yada yağlı olması önemli bir faktördür. Cilt yapısı kuru olduğu taktirde nemlendirici özelliği baskın kremleri tercih etmek gerekirken, yağlı ciltlerde ise daha hafif olan, gözenekleri tıkamayacak daha hafif olan cildi yüzeyden tazeleyecek kremleri tercih etmek doğru olur. Hangi yaşta olursa olsun bazı ciltler çok kolay tahriş olabilirler. Etken maddeler fayda etmesi gerekirken ciltte kızarıklığa, kaşıntıya yol açabilir. Bu tür durumlarda cildi yatıştırıcı, kaşıntısını, kızarıklık potansiyelini giderici maddelerden zengin kremleri tercih etmek gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.